Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

30 år som forsker

Niels Arvid Sletterød fikk i dag Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste i Trøndelag Forskning og Utvikling.
To stikkord rammer inn essensen av forskningen som Sletterød har gjort: evaluering og skaperkraft.

 

LANG OG TRO TJENESTE: Niels Arvid Sletterød har arbedet som forsker i 30 år ved Trøndelag Forskning og Utvikling.

Niels Arvid Sletterød har vært en sentral person i den nordtrønderske forskningsverdenen i de tretti årene han har arbeidet som forsker og forskningsleder i Nord-Trøndelag.

Sletterød begynte som forsker i Nord-Trøndelagsforskning den 1. januar i 1988. Han ble seniorforsker etter eksterne kommisjonsvurdering i 1998, og har vært både forskningssjef og avdelingsleder, avhengig av organiseringsmåte og tittelbruk.

Sletterød er magister i sosiologi. I 2012 tok han dr.philos.-graden ved Handelshøjskolen i København.

Kunnskapsarbeider

– Det er ufattelig mye kunnskap du har laget og formidlet i løpet av din karriere, sa direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling, da han overrakte medaljen. En periode var du med i flere nasjonale prosjekt knyttet til arbeidsliv og nærvær. Evalueringen av forsøkene med enhetsfylket og analyser av den nasjonale næringshagesatsingen er andre banebrytende prosjekter.

– Mange har hatt nytte av den kunnskapen du har vært med å lage. Du har satt tydelige spor etter deg, også nasjonalt, sa Skogvold. Du har vært en av pioneren når det gjelder evalueringforskning og spesielt følgeevaluering. Som igjen har vært med å sette fokus på utvikling, læring, kreativitet og skaping – innovasjon i moderne språkbruk.

Det skapende menneske

Det Skapende Mennesket var tittelen på Sletterøds doktorgradsavhandling og handler om å skape det gode arbeidsmiljø. Avhandlingen var eksperimentell i form og oppbygging.

– Utgangspunktet til avhandlingen stammer fra arbeidslivsforskning jeg har gjorde over flere tiår, sier Sletterød.  Avhandlingen grodde fram delvis som et produkt at tidligere arbeidslivsforskning, en rekke følgeevalueringsprosjekter, forskningsrådsprogrammet Mennesket, nettverket og stedets betydning for innovasjon og arbeid med lokalsamfunnsutvikling i form av medvirkning og mobilisering.

Innlevelse og nysgjerrighet

– Mitt sterkeste bilde av deg som fagperson er den store innlevelsen du har i å formidle det faglige, sa Skogvold. Spesielt det som er knyttet til tildeles kompliserte tema som dialog, kunnskap og læring.

– Attpåtil er du fortsatt faglig eksperimenterende og kunnskapssøkende, som da du for noen år siden ga ut boka Blues og lederskap – «from good to great». Skapende og skaperkraft i ledelse. Her kombinerer du både dine musikalske interesser og evner, og den faglige nysgjerrigheten.

Kontaktinformasjon til Niels Arvid Sletterød

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.