Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

Allsidig og anvendt forsker i startgropa

I SKJÆRINGSPUNKTET: – Innovasjon og nettverk er noe av det jeg håper å få arbeide mye med etter hvert, sier nytilsatt forsker Torgunn Sollid Trøndelag Forskning og Utvikling.
Nettverksbasert innovasjon, og spesielt opp mot naturbaserte næringer, er noe av det Torgunn Sollid ønsker å bruke tida på framover. Nyttig kunnskap som skaper verdier er idealet.

 

Sollid har utdanning innen jordbruk, skogbruk, pedagogikk og offentlig administrasjon og har praksis både som prosjektleder, utviklingsagent og bonde.

– Fagbakgrunnen ser kanskje ut som et sammensurium, med det er en rød, for ikke å si grønn, tråd i dette, sier Torgunn Sollid, som begynte som forsker III i Trøndelag Forskning og Utvikling fra årsskiftet.
– Forståelsen for biologiske prosessene er min «faglige grunnmur», med forankring i de grønne næringene.  Pedagogikken er kunnskapsdimensjonen, mens kompetanse innen offentlig administrasjon er viktig i en såpass offentlig regulerte næringer.

Innovasjon og samarbeid

– Og nettopp samspillet mellom næring, kunnskap og forvalting er noe av det jeg håper å kunne jobbe mer med framover, sier Sollid. Innovasjon og utvikling er i dag preget av en nettverks- og samarbeidslogikk: Trippel Helix og klyngetenking er noe av terminologien.

–  Jeg har gjennom mine tidligere jobber sett hvor viktig tverrfaglig samhandlinger er for å få til ting, sier Sollid. Men samarbeid på tvers utfordrer eksisterende kulturer og krever vesentlig sosial kompetanse.

– Bakgrunnen min gjør nok også at jeg jeg primært er opptatt av anvendte problemstillinger og kunnskap som er til nytte for næringsliv eller samfunn.

Viderefører flere skogprosjekter

Sollid kommer fra jobb som prosjektmedarbeider i Kystskogbruket, i nært samarbeid med Skognæring Kyst, Arena Skog og Skognæringsforum Nordland – og viderefører flere prosjekter fra dette miljøet, blant annet Nettverksbygging og utvikling av FoU-miljø i skjæringspunktet mellom blå og grønn sektor i Nordland. Hun har bred erfaring i å samarbeide med Trøndelag Forskning og Utvikling og andre forskningsmiljøer.

Sollid er også godt i gang med å bistå som prosjektmedarbeider på flere prosjekter innen forskningsgruppen Forvaltning og næringsutvikling ved Trøndelag Forskning og Utvikling.

Kontaktinformasjon til Torgunn Sollid

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.