Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

Avventende hotellsituasjon i Steinkjer

HOTELLOVERNATTINGSBEHOV: – Det kan være økonomisk bærekraftig med en moderat oppgradering av hotelltilbudet i Steinkjer, sier forsker Roald Sand, Trøndelag Forskning og Utvikling.
Steinkjer er i en mellomposisjon når det gjelder kapasitet, standard og attraktivitet på hotellfronten. En viss øking i behovet er sannsynlig, men det er neppe bærekraftig med store utvidelser. En moderat kapasitetsøkning og en oppgradering av møtefasilitetene til moderne standard kan være forsvarlig.

 

Hotellkapasitet i Steinkjer er stort sett tilpasset dagens normale etterspørsel. Men man har ikke kapasiteter til å huse alle når det er større arrangement i byen. Samtidig er det et potensial for vekst i hotellovernattingene hvis det gjøres noe med hotelltilbudet og byens attraktivitet.

– Det kan være økonomisk bærekraftig med en økning på 50 til 100 rom i Steinkjer, sier forsker Roald Sand, Trøndelag Forskning og Utvikling.

Vekstpotensial

Det er et visst vekstpotensial når det gjelder møter og mindre arrangement innen offentlig sektor, mye på grunn av Steinkjers rolle som administrasjonssenter i Trøndelag fylke. Dette er anslått et vekstpotensial på mellom 4 000 og 10 000 overnattinger i året.

– I prinsippet er det et betydelig større potensial for økt antall hotellovernattinger i Steinkjer. Med det vil kreve betydelige tiltak og investeringer for å realisere dette, sier Sand.

Lite attraktiv

Steinkjer er ikke attraktivt som møte- og konferansested, og dagens hoteller oppleves å ha kun ordinær standard. Steinkjer har ikke fasiliteter til konferanser med mer enn 200 personer.

Når det ikke er klare føringer for at møter skal gjennomføres i Steinkjer velges svært ofte andre steder. Argumentene er hotellstandard, kommunikasjon, regional fordelingspolitikk og ønsker om å bruke små hoteller der alle må overnatte. Både Verdal, Stjørdal og Namsos har mer attraktive hoteller enn Steinkjer.

45 000 gjestedøgn

Det er i dag 45 000 gjestedøgn i året i Steinkjer, Gjennomsnittsbelegget er 54 prosent på årsbasis. Halvparter av besøkene er fritidstrafikk, 10 prosenter er kurs og konferanser, mens resten er annen yrkestrafikk. Disse tallene har vært stabile de siste årene.

Har snakket med brukerne

Utredninger basert på oppdaterte samfunnsanalyser, hotellstatistikk og intervju med potensielle arrangører og hotellbrukere i Steinkjer.

Arbeidet er et samarbeid mellom Hotelia AS og Trøndelag Forskning og Utvikling og utført for Steinkjer kommune.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.