Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

Havhesten barnehage jubler over svarpremie

havhesten-barnehage-1200
JUBLER: Barn og ansatte i havhesten barnehage i Stavanger er kjempeglade for at de ble trukket ut til å vinne svarpremien i TFoUs spørreundersøkelse! Foto: Havhesten barnehage.
Havhesten barnehage i Stavanger fikk nylig en hyggelig beskjed fra Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU) og Barnehagebutikken.no: Dere har vunnet uttrekkspremien blant de som svarte på spørreundersøkelsen om strategien Kompetanse for framtidens barnehage!
– Kjempeartig og overraskende, og vi ble så glade, sier styrer Elisabeth Aarthun-van der Hagen i havhesten.

 

Da Trøndelag Forskning og Utvikling sendte ut forespørsel til 500 barnehagestyrere om å svare på en spørreundersøkelse, ble det lagt ved en liten «gulrot»: En av barnehagene som svarte, ville få et gavekort på 7000 kroner på nettbutikken barnehagebutikken.no. Gavekortet kan brukes til valgfrie varer i butikken, og 2000 kroner av verdien er sponset av Barnehageforum som eier barnehagebutikken.no.

– Barnehagene får mange henvendelser om spørreundersøkelser, og selv de er veldig pliktoppfyllende og flinke til å svare så er svarratene på tur nedover. Denne gangen ville vi påskjønne en av de som tok seg tid til å svare på spørreskjemaet, sier Anne Sigrid Haugset i TFoU.

Ble kjempeglad!
Blant de 269 som svarte, var det skjemaet til styrer Elisabeth Aarthun-van der Hagen i Havhesten barnehage som ble trukket ut. Jubelen sto i taket i den kommunale barnehagen i Stavanger da TFoU ringte og fortalte den gode nyheten.

– Er det sant – har vi vunnet! Det er veldig, veldig artig, jeg kan nesten ikke tro det! Da skal vi kjøpe oss noe fint, strålte styrer Elisabeth.

Havhesten barnehage har et stort, flott uteområde, og legger mye vekt på å ha aktiviteter utendørs. Blant annet så har barnehagen egen snøkanon, slik at barna kan ake og gå på ski om vinteren. Havhesten har også kjøkkenhage hvor barna sår og dyrker økologisk mat, som blir tilberedt og spist i barnehagen.

Vil velge seg utelivsutstyr
Barnehagepersonellet har allerede vært inne på barnehagebutikken.no sine nettsider og sett etter utstyr for kreativ utelek. De vurderer å kjøpe Ut i naturen-sett for å utforske dyr og vekster i naturen gjennom forstørrelsesglass – eller kanskje fallskjermpakker.

– Det var mye spennende å velge i, så vi har ikke helt bestemt oss ennå. Men for 7000 kroner får vi jo flere ting, sier barnehagestyreren fornøyd.

Kaster lys over implementeringsprosessen
Datamaterialet som ble samlet inn i undersøkelsen bearbeides og analyseres nå av forskere i Trøndelag Forskning og Utvikling, NTNU Samfunnsforskning og Dronning Mauds Minne Høgskolen.

Sammen med intervjudata og dokumentanalyser skal svarene fra barnehagestyrerne gi svar på hvordan strategien Kompetanse for framtidens barnehage har blitt implementert i landets barnehager. Strategien er et løft for å heve kompetansen til alle ansattgrupper i barnehagen.

Et langvarig prosjekt
– Rapporten kommer i løpet av sommeren, og vi arbeider nå med å få ferdig et tidlig utkast til oppdragsgiver Utdanningsdirektoratet i mai, sier prosjektleder Margrete Haugum i Trøndelag Forskning og Utvikling.

Dette er den første av en rekke rapporter i følgeevalueringen av Kompetanse for framtidens barnehage. Evalueringen tar for seg både implementering av, tiltakene i og effekter av strategien, og varer fram til 2020.