Hva bestemmer verdien på en bruktbil?

På markedsplassen Finn.no ligger det over 62 000 brukte biler til salgs – i alle forskjellige prisklasser. Se for deg at du skal kjøpe eller selge bil. Hvordan vet du at prisen for akkurat denne bilen er riktig?

Her kommer 3 enkle måter å sjekke bilens verdi på:

  • Smarte Penger har laget en gratis bruktbil-kalkulator for å estimere prisen din brukte bil.

Kalkulatoren baserer seg på en stor database med informasjon om brukte biler. Kalkulatoren tar hensyn til forhold som kilometerstand, motorstørrelse, drivstofftype, alder, utstyr og og andre forhold. Kalkulatoren vil ikke kunne ny et helt nøyaktig bilde av hva bilen din er verdt, da alle biler vil ha individuelle forskjeller, men den gir en ganske god pekepinn.

Finn.no er Norges største markedsplass og har til en hver tid et stort utvalg av brukte biler til salgs. Hvis man spesifiserer søket opp mot den biltypen man ønker å kjøpe/selge, vil man få et godt bilde av hva lignende biler ligger på i pris. Hvis man er nøye med å filtrere søket til biler med samme alder, kilometerstand, utstyr og vedlikeholde, vil man få en ganske god indikasjon på hva bilen er verdt i markedet.

Nettbil er en ny tjeneste på markedet som gir privatpersoner anledning til å hente inn «anbud» på bruktbilen sin. Ved å fylle ut enkle opplysninger om bilen, blant annet registreringsnummer, kan man sende bilen ut på «anbud» til forskjellige bilforhandlere rundt om i Norge. Bilforhandlerne kan deretter vurdere din bil og komme med et kjøpetilbud. Som eier av bilen står du fritt til å velge det tilbudet som er best for din bil. Avhengig av hvor mange «anbud» man får på bilen – vil denne tjenesten gi et ganske godt bilde av hva man kan forvente å få for bilen ved å selge den til en bilforhandler.

Ønsker du mer info om kjøp og salg av bruktbil – sjekk her:

NAF (Norges Automobil-forbund) er en norsk medlemsorganisasjon med rundt en halv million medlemmer på landsbasis. De har utabriedet gode guider til alle de forskjellige forhold rundt kjøp og salg av brukte biler. På deres hjemmeside kan man blant annet finne bilguider, tester, kontrakter, en egen elbil-guide, samt masse annen nyttig info. Er man medlem av NAF får man også tilgang til andre nyttige tjenester, som blant annet muligheten til å betale for bilen via Vipps

Hvilke egenskaper påvirker prisen på bilen?

Kilometerstand

Alder

Servicehistorikk

Utstyrsnivå

Garanti

Manuellgir / Automatgir

Hengerfeste

Om bilen er importert fra utlandet

Om bilen har vært brukt i næringsvirksomhet (drosje, bud, kjøreskole etc.)

Legg igjen en kommentar