Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

Ingen sammenslåing av TFoU og NTNU Samfunnsforskning

Øyvind Skogvold
SKUFFET: – Vi trodde det skulle være mulig å få til en fusjon med NTNU Samfunnsforskning, sier direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling.
Styret i NTNU Samfunnsforskning sa nei til fusjon med Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU).

 

I mai signaliserte NTNU Samfunnsforskning at de ønsket å kjøpe Trøndelag Forskning og Utvikling. En av betingelsene var at man klarte å finansiere en strategisk forskningssatsning.

Det var denne finansieringen som fire av sju medlemmer i NTNU Samfunnsforskning sitt styre mente ikke var god nok, og stemte mot kjøpet.

Skuffet og overrasket

– Vi er svært skuffet og overrasket, sier direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling. Vi opplever at planen som lå til grunn for sammenslåingen går ut over det som var betingelsene, med blant annet vederlagsfri overføring av aksjer. Dessuten hadde vi en ambisiøs utviklingsplan når det gjaldt framtidig satsing.

Ser framover

– Nå ser vi framover, sier Skogvold. Vi har gjort et grundig strategisk arbeid i forkant av fusjonsforhandlingene, og har et godt grunnlag for videre satsing. Dessuten har vi bra med oppdrag og mye å gjøre til langt utpå nyåret, så det er ingen krise.

Nå skal vi snu hodene våre og tenke nytt når det gjelder videre drift, enten det blir på egen kjøl eller i samarbeid med andre.

– Akkurat nå er det for tidlig å ha noen konkrete signaler. Vi har trodd på at et samarbeid med NTNU Samfunnsforskning var mulig, og har hatt fokus på det i 2020, sier Skogvold.

Les mer i Universitetsavisa.