Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

InnoCamp må være nyttig og utadvendt

Lysø-Sletterød
FØLGEFORSKNING: Roald Lysø og Niels Arvid Sletterød legger den sjølutviklede ATKM-modellen til grunn i følgeforskningen av InnoCamp.
På et innspillseminar om InnoCamps framtid var rådene å være nyttig, åpen, utadvendt, offensiv og utradisjonell.

 

Under Forskningsdagene arrangerte Trøndelag Forskning og Utvikling seminar om InnoCamps framtid. Arrangement var en del av følgeforskningsprosjektet hvordan Innovasjonscampusens skal realisere sine ambisjoner om å skape samhandling på tvers og derigjennom stimulere til utvikling og innovasjon. Ett av formålene med seminaret var å invitere til innspill.

Må være nyttig

– Det holder ikke med kaffekos og snillisme. Man må få til substansielle samarbeid som er gjensidig nyttig og gir verdiskaping for bedriftene og virksomhetene, sa kultursjef Leif Terje Nilsen, Steinkjer kommune, som bygde på erfaringer fra jobben som leder for Tindved kulturnæringshage i Verdal.

Få til i lag

Samtidig inviterte Nilsen til samarbeid om utvikling av det nye kulturhuset i Steinkjer.
– Kulturhuset har mye av de samme utfordringene som InnoCamp i og med at de skal huse 17 aktører som skal samhandle for å etablere et styrket kulturtilbud i Steinkjer, sa Nilsen. I tillegg arbeider Steinkjer kommune aktiv med kommune-3.0-logikken: å få til ting i lag med innbyggeren.

I LAG: Utfordre oss gjerne, sa kultursjef Leif Terje Nilsen, Steinkjer kommune, til InnoCamp-miljøet.

– Utfordre oss gjerne, sa Nilsen. Viktige moment for å utvikle samhandling tror jeg er faste møteplasser, finne måter å utfylle hverandre på og arbeide med konkrete og substansielle prosjekter.

Må ikke ble seg sjøl nok

Flere meningsytringer gikk på at det blir viktig ikke å være – og bli oppfattet – som innadvendt og seg sjøl nok. Det å være utadvendt hadde mange betydninger: ut av egen arbeidsplass, ut av egen organisasjon, ut av InnoCamp, ut av Steinkjer, ut av regionen, ut av Norge.

Det å tørre å satse på utradisjonelle løsninger, være kunnskapsbasert og følge med å internasjonal innovasjonsforskning var også tanker som ble delt.

Forskningsprosessens hovedgrep

Følgeforskerne Niels Arvid Sletterød og Roald Lysø orienterte om framgangsmåten for forskningen, og understreket at noe av det viktigste er å spill inn til prosessen underveis i arbeidet.

Det teoretiske utgangspunktet er den sjølutviklede  ATKM-modellen hvor bokstavene står for annerkjennelse, tillit, kommunikasjon og medvirkning.
– Dette er viktige eksistensielle grunnbetingelser for menneskelig utvikling og blir et viktig fokus i forskningen, fortale Sletterød.  I tillegg blir læring og læringsprosesser et sentralt tema og innovasjonsforskning om klynger og mekanismer for å få til dynamikk og samhandling i og mellom klyngene.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.