Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

Internasjonal velferdsteknologikonferanse til Trøndelag?

aalforum-1_redigert
ST. GALLEN: Delegasjonen fra Trøndelag hadde møter med ledelsen i AAL-programmet, for å forsøke å få den store internasjonale konferansen til Trøndelag i 2018. Foto: Roald Bergstrøm.
Håkon Sivertsen og Roald Bergstrøm fra Trøndelag Forskning og Utvikling deltok nylig på konferansen AAL Forum i Sveits, som en del av et trøndersk initiativ til å få konferansen til Trøndelag i 2018. AAL står for Active and Assisted Living, og den årlige konferansen samler 700-1500 utviklere, leverandører, forskere, politikere og brukere av velferdsteknologi.
– Det er spennende å få en internasjonal konferanse til regionen, innenfor et tema vi jobber mye med for tiden, sier Håkon Sivertsen.

 

Programmet Active and Assisted Living omfatter i alt 25 land, og jobber for utvikling av bedre velferdsteknologiske løsninger for å møte behovene til en aldrende europeisk befolkning.

 Programmet finansierer og støtter opp om nye velferdsteknologiske løsninger, utviklet av små og store bedrifter i deltakerlandene. På den årlige konferansen AAL Forum presenteres vellykkede prosjekter og løsninger som er tatt i bruk.

Vil ha konferansen til Trøndelag i 2018

– Konferansen er også en viktig arena for nettverksbygging i velferdsteknologibransjen, fordi den er et internasjonalt møtested både for de som kjøper inn velferdsteknologiløsninger, de som utvikler dem og de som forsker på dem, sier Håkon Sivertsen.

Delegasjonen fra Trøndelag hadde møter med ledelsen i AAL undervegs i konferansen. Der la de fram ønsket om å være vertskap for AA Forum, gjerne allerede i 2018. Konferansen har aldri vært i Norge tidligere, og i møtet var AAL svært positive til en norsk søknad.

– Søknaden må leveres innen AAL sitt styremøte i april 2017, og innen den tid er det mye vi må ha på plass for å kunne søke. Blant annet kreves det at man stiller en økonomisk garanti, og så må vi utvikle formelle samarbeidskonstellasjoner i ei arrangørgruppe, sier Sivertsen.

Foredrag, workshops og møter

Konferanseprogrammet består av både foredrag, flere parallelle workshops med ulike tema, utstillinger og tilknyttede seminarer. Undervegs er det mulighet til å få hjelp til å sette opp korte, private møter med spesielt interessante potensielle partnere, før selve konferansen starter. Hele programmet er laget slik at det skal oppmuntre deltakerne til nettverksbygging.

– Forumet er den største årlige samlingen av fagfolk i Europa innen velferdsteknologi med om lag 700-1500 deltagere og en rekke utstillere. Å få konferansen hit vil være bra for å få økt kunnskap og interesse om dette viktige temaet, skriver TFoU-rådgiver Roald Bergstrøm på facebook-gruppa The eHealth  & mHealth Group.

Norges Forskningsråd er AAL-programmet sin nasjonale kontakt i Norge, og AAL har i alt 19 prosjekter som involverer norske bedrifter og brukere.

Les mer om Active and Assisted Living-programmet på nettstedet www.aal-europe.eu.

Les mer om AAL Forum-konferansen her.

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.