Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

Norsk-svensk inspirasjonsseminar

Interreg-aare-0417-a2-1200x800
Prosjektledere: Per Reidar Ness, Håkon Sivertsen, begge TFoU, og Ivar Svare Holand, Nord universitet, presenterte alle prosjekter på Interreg Sverige-Norges inspirasjonsseminar den 24, januar 2017 i Åre.
To Interreg-prosjekt i regi av Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU) ble presentert som gode eksempler på et seminar i Åre nylig.
– Vi vektla betydningen av et grundig forarbeid for å rekruttere de riktige prosjektdeltagerne, sier Per Reidar Næss, Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU). Mye av kunnskapsdelingen og dynamikken i prosjektet skapes av og mellom deltagerne.

 

Mulighetene i Interreg Sverige–Norge-programmet sto på dagsorden da neste 100 personer var samlet i Åre denne uka. Her ble det presentert flere pågående prosjekter, som et ledd i å spre kunnskap om hva man oppnå og hvordan man kan søke prosjektstøtte.

Håkon Sivertsen presenterte prosjektet VälTäl – Mixed Sone för Välfärdsteknologiske TestLabs,  mens Per Reidar Næss fortalte om prosjektet Trä og tradisjonshantverk – gränseöst byggnadsvård.

Rekruttering og kunnskapsdeling i nettverk

– Vi understreket betydning av rekruttering av deltagere og nettverk dem imellom som viktige mekanismer for å få til kunnskapsinnhenting og kunnskapsdeling, sier prosjektleder Per Reidar Næss, Trøndelag Forskning og Utvikling. En del av det vi gjør i prosjektet som en følge av det er deltageraktiviteter som praktiske arbeidsseminarer og studieturer.

– VälTel er et av de største InterReg-prosjektene når det gjelder antall partnere, sier Håkon Sivertsen, TFoU.  Her kobles teknologiutviklere, leverandører og offentlige helse- og omsorgstjenesteytere på begge sider av kjølen.
– Prosjektet legger vekt på praktisk utprøving og deling av kunnskap som kommer ut av det. Med 38 partnere er det et stor lag å spille på, sier Sivertsen.

InterReg

Interreg er et viktig verktøy for å øke integrasjonen mellom Norge og Sverige. Programmet gir muligheter til lokale og regionale utviklingsprosjekter. Det gis direkte støtte til utvikling av organisasjoner og institusjoner, bedrifter og nettverk, med også indirekte gjennom kompetanseutvikling og erfaringsutveksling gjennom grenseoverskridende nettverk.
Les mer på Interreg Sverige-Norges nettsider.

Se lysakene fra presentasjonene

Interreg-aare-0417-a1-1200x800

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.