Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

Også revolusjoner trenger kunnskapsstøtte

LUBESNAKE®: Gründer Tore Jenssen, The Fifth Wheel, er i gang med produksjonen etter 2 års utvikling og spekulering.
Smøreslangen LUBESNAKE®  blir karakterisert som en revolusjonerende nyhet. Opphavsmannen Tore Jenssen har hentet mye hjelp fra utviklingsmiljøene regionalt.

 

Trøndelag Forskning og Utvikling er et av miljøene som har bistått Tore Jenssen i utvikling av sitt nye produkt LUBESNAKE® .

– Jeg har tidligere vært samlokalisert med Trøndelag Forsking og Utvikling og hatt daglig og uformell tilgang på økonomi, organisasjon, strategier og  markedsføringskompetanse, sier Tore Jenssen, gründere bak firmaet The Fifth Wheel og produktet LUBESNAKE®.

– Det er nesten ufattelig hvor mye man lurer på i slike prosesser. Det å ha folk rundt seg som man kan snakke fag med har uvurderlig verdi, sier Jensen. Det er noe med nærheten og det å kunne reflektere umiddelbart i lag med noen som er viktig.

Mye hjelp

LUBESNAKE®  er et eventyr. De første smøreslangen ble laget i garasjen og prøvd ut på kompisen sin lastebil. Etter har det vært mye arbeid og mange ting som måtte tenkes gjennom.

Tore Jenssen har hatt flere gode støttespillere med seg på veien. T:lab var den første aktøren gründeren kontaktet. Her fikk han mange gode råd om oppstart. Kjetil Vatn, tidligere økonomidirektør i Norske Skog Skogn, var en viktig mentor og rådgiver da avtalen med distributør skulle utformes. Innovasjon Norge bidratt med økonomisk støtte. LUBESNAKE® kom inn i inkubatoren til Proneo høsten 2017.

Fortrolighetsavtaler

Tore Jenssen har vært bevisst på det å bruke fortrolighetsavtaler når han har arbeidet med ulike aktører underveis i prosessen. Dette gjelder bankforbindelser, forsknings- og fagmiljøer, advokatkontorer, smøroljeteknisk personell, test-miljøer, regnskapsfirma og øvrige hjelpere.

Produktet er patentert. I en tidlig fase etter at patentsøknad var sendt inn, var Jenssen i møte med ett av verdens største oljeselskaper. Det ble brukt mye penger og tre måneder på å få til en fortrolighetsavtale som begge parter kunne godta. Først da fortrolighetsavtalen var signert, kunne han gå i samtale om selve produktet.

Verdi

LUBESNAKE® har effektivisert smørearbeidet og gjør jobben enklere. Sjåførene utfører oppgaven på en brøkdel av tiden det tok tidligere. For et stort transportselskap gir dette innsparinger. En annen positiv effekt er det faktum at svinghjulet faktisk blir smurt, siden prosessen har blitt så mye enklere.

–  Jeg er opptatt av å skape verdier, arbeidsplasser og industri i Trøndelag, sier Jenssen. Derfor har vi satt opp produksjonen i Steinkjer, i stedet for å flagge den ut til lavkostland. Det gir oss stor handlefrihet med tanke på hvordan selskapet skal bygges videre.

Se NRK-reportasje: Smørefett i pølseform

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.