Rapporten viser resultatene fra et prosjekt om Nord Universitets studietilbud og aktivitet i Namsos.
Arbeidet er basert på gjennom dokumentasjon av nåværende og framtidig aktivitet ved studiested Namsos. I tillegg er den regionale betydningen belyst gjennom statistikk og etablert kunnskap.
Studenter
- Studiested Namsos har om lag 600 aktive studenter fordelt på sykepleie (238), vernepleie (131), farmasi (118), paramedisin (26), master i psykisk helse (62) og metodikk for veiledning (18).
- Sykepleierutdanningen uteksaminert 55 kandidater pr år. Studiene i farmasi og vernepleie oppnår måltallene for antall uteksaminerte kandidater med god margin. Studiet i paramedisin startet i 2017.
- I 2019 er det en nedgang i antall førstegangssøkere på grunn av nye nasjonale karakterkrav. Nedgangen ved Nord universitet i Namsos er ikke vesentlig annerledes enn landsgjennomsnittet.
- Studiebarometeret viser at Nord universitet Namsos ligger godt an på målinger av studentenes tilfredshet.
Fagmiljø
- Studiested Namsos har i dag et sterkt helsefagmiljø med betydelig intern og ekstern samhandling.
- Fagmiljøet godt an med med hensyn til formalkompetanse og er i god utvikling med tanke på både toppkompetanse og førstekompetanse. Forsknings- og publiseringsaktivitet har økt de senere årene.
- Samarbeidsrelasjoner med sykehus, videregående skole, kommunehelsetjeneste m.fl. gir en god posisjon til å utvikle både utdanning og FoU av høy relevans og kvalitet
Regional betydning
Med et lokalt studietilbud i Namsos i dag, har ikke Namdalen vesentlig større utfordringer med å rekruttere sykepleiere enn ellers i landet. Siden en stor andel av studentene er fra Namdalen og en stor andel av studenter velger å bosette seg ved utdanningsstedet, kan en nedleggelse av studiested Namsos gi betydelige utfordringer for kommunehelsetjeneste, sykehus og samfunnet for øvrig i Namdalen.
Oppdragsgiver: Trøndelag fylkeskommune.