Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

Samarbeid skaper forskning og utvikling

Skogvold og Austmo
CO-COMPETITION: Samarbeid og konkurransene går hånd i hånd i InnoCamp, sier Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU), og Lars Bendik Austmo, Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO).
InnoCamp er tuftet på moderne innovasjonstenking, hvor kunnskap og samling av bedrifter i beslektede fagmiljø er to av grepene. For forskningsmiljøene er dette en perfekt konstruksjon.

 

InnoCamp består av mange typer kompetanser som i lag skal utløse kommersielle forskningsresultat og gi innovasjon, er ambisjon til de drøyt 1000 personen skal samlokaliseres i Skolegata 22 i Steinkjer.

Forrige uke var 100 av disse personene samlet til ei arbeidsøkt med tittelen «Fra ambisjon til visjon».

Forskning en kjerneaktivitet

– Forskning er det ene hjørnet i kunnskapstrianglet som er kjernen i Innovasjonscampus Steinkjer (InnoCamp), sa Svein Roar Lindseth, InnoCamp sin kultursjef, da han ønsket velkommen.

Arbeidsøkta var et forarbeid for å utvikle InnoCamps verdiplattformen. Målet var ikke å finne alle svarene, men å få fram tanker og meninger om hva det er viktig å legge vekt på i den framtidige InnoCamp, som både skal være åpen for alle og være en god arbeidsplass for mange med ulike behov.

Kunnskap et virkemiddel

– Forskning som kjerneaktivitet og kunnskap som virkemiddel for innovasjon er musikk i våre ører, sier Øyvind Skogvold og Lars Bendik Austmo, som er ledere for de to mest anvendte forskningsmiljøene i InnoCamp. Henholdsvis Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU) og Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO). Forskning med brukermedvirkning er bra, og InnoCamp gir oss mange muligheter her.

Moderne innovasjonstekning

InnoCamp er moderne innovasjonstenking. For det første at samspill mellom næringsliv, offentlig forvalting og akademia er viktig. Videre er klynger (relaterte forretningsmiljø) og nettverk viktige mekanismer for å få til utvikling.

Utvikling skjer best når det er en konsentrasjon av relaterte bedrifter og kunnskap aktivt deles og videreutvikles. Tilgangen til kompetanse og nye ideer blir god, og nye nettverk etableres. På denne måten deles beste praksis.

Konkurranse og samarbeid

– Men dette innebærer ikke samarbeid om alt. Vi skal fortsatt være dem vi er og utvikle oss på våre spesialområder, konkurrere om oppdrag og komplettere hverandre når det er lurt, sier Austmo.

– I klynger er det en gjensidig positiv avhengighet mellom de som trenger kompetente og innovative leverandører, og de bedriftene som trenger krevende kunder og markedsdrivkraft. Begge grupper er avhengig av god tilgang til forskning og kunnskap, sir Skogvold.

Akademia sikrer kompetansen

Akademia er også en viktig aktør i et innovative økosystem og bidrar med viktige ressurser og innsatsfaktorer. Dette gjennom forskning og ved å utdanne kandidater gjennom relevante utdanningsprogrammer som møter næringslivets kompetansebehov. Dette sikres gjennom nært samarbeid og god dialog med næringslivet.

Inghild Aldal Jørgenvåg
ENGASJEMENT: De var mye energi og engasjement på seminaret om InnoCamp sin framtidige verdiplattform. Her er Gunn Tangstad, Steinkjer Næringsselskap, Inghild Aldal Jørgenvåg, Trøndelag Forskning og Utvikling, og Edvard B. Iversen, T:Lab, i arbeid.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.