Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

Seminar om framtidas trygghetsskapende teknologi

Håkon Sivertsen
KUNNSKAPSDELING: – Velkommen til et interessant seminar om trygghetsteknologi, sier Håkon Sivertsen, TFoU, prosjektleder for Interregprosjektet VälTel
Helsedirektoratet legger opp til standardiserte tekniske løsninger for trygghetsalarmer. Dette gir mulighet for fellesløsninger og samarbeid mellom kommuner. 7. desember 2016 inviteres det til seminar i Steinkjer om helsehus og responssentre.

 

Helsedirektoratet offentliggjorde nylig en rapport med anbefalinger om tekniske krav til trygghetsskapende teknologi inklusive kravene til responssentre.

Responssenteret er en tjenester som tar i mot, og ved behov videreformidler, alarmer fra trygghetsalarmer og andre sensorer og utstyr.

Det legges opp til en standardisering av tekniske løsninger som gjør det mulig med et større samarbeid mellom alle aktørene. Felles løsninger gir nye muligheter, ikke minst for at kommuner kan samarbeide om responssentra.

Kunnskapsdeling i Steinkjer

7. desember 2016 inviteres det til seminar om helsehus og responssentre i Nord universitets lokaler i Steinkjer. På programmet står blant annet en gjennomgang av Helsedirektoratets anbefalinger og krav til trygghetsskapende teknologi inklusive responssentre.

– I tillegg blir det delt erfaringer og informasjon fra Trondheim kommune, Steinkjer kommune Agder fylke, Værnesregionen og Helse-Midt-Norges arbeid med trygghetsteknologi på ulike måter, forteller Håkon Sivertsen, Trøndelag Forsking og Utvikling.

Seminaret er spesielt relevant for kommunale fagsjefer og politikere innenfor helse og omsorg, forsknings- og utviklingsmiljø, helseforetak, bedrifter/næringsliv som kan levere løsninger til dette markedet.

Påmelding

Seminaret er et samarbeid mellom Helsedirektoratet, Trøndelag Forskning og Utvikling og Helse Nord-Trøndelag.

Deltakeravgift er kr 500, som inkluderer lunsj og kaffe. Seminaret er en del av Interreg-prosjektet VälTel og deltagere i prosjektet deltar gratis på seminaret.

Program.

Påmeldingsfrist er 1. desember 2016.

Les mer