Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

Signerte partnerskapsavtale med SINTEF og Steinkjer kommune

PARTNERSKAP: – Steinkjer er en foregangskommune når det gjelder å bruk forskningsbasert kunnskap, sa direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling under signeringen av partnerskapsavtale med Steinkjer kommune og SINTEF. Her underskrivingen: (fv.) ordfører Bjørn Arild Gram, Steinkjer kommune, direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling og konsernsjef Alexandra Bech Gjørv, SINTEF, under åpning av Steinkjerfestivalens innovasjonsseminar. Sara Kveli Skjervø var seminarvert.
Steinkjer kommune, SINTEF og Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU) formaliserte et forskningspartnerskap under åpning av Steinkjerfestivalens innovasjonsseminar. Avtale skal sikre Steinkjer kommune relevant kunnskap som bidrar til å realisere strategier og planer.

 

Partnerskapsavtalen gjelder både offentlig tjenesteutvikling og næringsutvikling, og skal bidra til at Steinkjer kommune og Inn-Trøndelagsregionen får tilgang til teknologisk og innovasjonsrettet forskningskompetanse på en effektiv og målrettet måte.

Partnerskapet skal også bidra til å realisere Innovasjonscampus Steinkjer som en felles arena og nav for innovasjon og utvikling i Inn-Trøndelag.

Avtalen ble signert av ordfører Bjørn Arild Gram, Steinkjer kommune, direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling og konsernsjef Alexandra Bech Gjørv, SINTEF, under åpning av Steinkjerfestivalens innovasjonsseminar.

Kunnskap er viktig

– Forskningsbasert kunnskap er både viktig og nødvendig for en framtidsrettet utvikling og innovasjon, sa ordfører Bjørn Arild Gram, Steinkjer kommune, i forbindelse med avtale signeringen.  Avtale er en videreføring av vår tidligere gode samarbeid med både SINTEF og TFoU.

Ordfører understreket spesielt landbrukssektoren som meget interessant. Her har Steinkjer og regionene åpenbare ressurser som kan utvikles til konkurransefortrinn.

En bevisst kunnskapsbruker

– Steinkjer kommune er en foregangskommune når det gjelder å bruke forskning, sa Øyvind Skogvold, som skrøt av kommunens forskningsstrategi. Steinkjer kommune er en av de regional aktørene som bruker Trøndelag Forskning og Utvikling mye.

Skogvold benyttet også anledningen til å invitere inn SINTEF som en framtidig partner i Innovasjonscampus Steinkjer.

Konserndirektør Alexandra Bech Gjørv understreket at SINTEF er mye mer en teknologi. Hun fortalte også at SINTEF hadde løftet opp landbruk som en av sine strategiske satsinger, og svarte på den måte ut ordførerens fokus på landbruk og bioøkonomi framover.