Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

Signerte partnerskapsavtale med SINTEF og Steinkjer kommune

PARTNERSKAP: – Steinkjer er en foregangskommune når det gjelder å bruk forskningsbasert kunnskap, sa direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling under signeringen av partnerskapsavtale med Steinkjer kommune og SINTEF. Her underskrivingen: (fv.) ordfører Bjørn Arild Gram, Steinkjer kommune, direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling og konsernsjef Alexandra Bech Gjørv, SINTEF, under åpning av Steinkjerfestivalens innovasjonsseminar. Sara Kveli Skjervø var seminarvert.
Steinkjer kommune, SINTEF og Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU) formaliserte et forskningspartnerskap under åpning av Steinkjerfestivalens innovasjonsseminar. Avtale skal sikre Steinkjer kommune relevant kunnskap som bidrar til å realisere strategier og planer.

 

Partnerskapsavtalen gjelder både offentlig tjenesteutvikling og næringsutvikling, og skal bidra til at Steinkjer kommune og Inn-Trøndelagsregionen får tilgang til teknologisk og innovasjonsrettet forskningskompetanse på en effektiv og målrettet måte.

Partnerskapet skal også bidra til å realisere Innovasjonscampus Steinkjer som en felles arena og nav for innovasjon og utvikling i Inn-Trøndelag.

Avtalen ble signert av ordfører Bjørn Arild Gram, Steinkjer kommune, direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling og konsernsjef Alexandra Bech Gjørv, SINTEF, under åpning av Steinkjerfestivalens innovasjonsseminar.

Kunnskap er viktig

– Forskningsbasert kunnskap er både viktig og nødvendig for en framtidsrettet utvikling og innovasjon, sa ordfører Bjørn Arild Gram, Steinkjer kommune, i forbindelse med avtale signeringen.  Avtale er en videreføring av vår tidligere gode samarbeid med både SINTEF og TFoU.

Ordfører understreket spesielt landbrukssektoren som meget interessant. Her har Steinkjer og regionene åpenbare ressurser som kan utvikles til konkurransefortrinn.

En bevisst kunnskapsbruker

– Steinkjer kommune er en foregangskommune når det gjelder å bruke forskning, sa Øyvind Skogvold, som skrøt av kommunens forskningsstrategi. Steinkjer kommune er en av de regional aktørene som bruker Trøndelag Forskning og Utvikling mye.

Skogvold benyttet også anledningen til å invitere inn SINTEF som en framtidig partner i Innovasjonscampus Steinkjer.

Konserndirektør Alexandra Bech Gjørv understreket at SINTEF er mye mer en teknologi. Hun fortalte også at SINTEF hadde løftet opp landbruk som en av sine strategiske satsinger, og svarte på den måte ut ordførerens fokus på landbruk og bioøkonomi framover.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.