Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

Skal ta doktorgrad på barnehagestyring

haugset-anne-sigrid-1416-1200x800
STIPENDIAT: Anne Sigrid Haugset blir doktorgradsstipendiat ved Nord Universitet fra 1. september 2016. Hun skal forske på hvordan barnehagesektoren styres, samtidig som hun beholder en deltidsstilling i TFoU.
Anne Sigrid Haugset i Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU) starter i dag som doktorgradsstipendat ved avdeling for næring, samfunn og natur ved Nord universitet. I fire år framover skal hun forske på styring av barnehager, samtidig som hun beholder en deltidsstilling i TFoU.
– Dette er en veldig fin anledning til å bli kjent med fagmiljøet og skaffe seg samarbeidspartnere i Nord Universitet, også utenfor miljøet i Steinkjer, sier Haugset.

 

Haugset har planlagt å undersøke norske barnehager, og se på hvordan velferdsstaten styrer både kommunale og private barnehager slik at tilbudet til barnefamiliene blir best mulig. Kanskje kan andre velferdssektorer ha noe å lære av barnehagen.

– Ph.D-graden i sosiologi er en forskeropplæring, der man gjør et selvstendig forskningsarbeid veiledet av en eller flere erfarne forskere ved universitetet. Da jeg søkte på stillingen laget jeg en prosjektskisse, men det kan godt hende denne endrer seg nå som jeg kommer i gang sammen med veilederen min, sier Haugset.

Fortsetter på deltid i TFoU

Det tar vanligvis tre år med heltids studier å få Ph.D-graden. Haugset planlegger å bruke fire år, og samtidig fortsette å jobbe i Trøndelag Forskning og Utvikling i 25 prosent stilling. I TFoU er hun blant annet med i et større evalueringsprosjekt om kompetanseheving i barnehagen, som passer svært godt sammen med doktorgradsprosjektet tematisk.

Haugset har allerede bidratt til å samle inn mye data om norske barnehager, gjennom flere større, nasjonale utredningsprosjekter i TFoU.

– Jeg håper å kunne bruke data både fra dette og andre barnehageprosjekter i TFoU i Ph.D-prosjektet mitt, i tillegg til at jeg skal samle egne data, sier Haugset.

Kontorsted i Steinkjer

Stipendiatstillingen Haugset har fått, er ved Nord universitet sitt studiested i Steinkjer. Graden skal imidlertid avlegges ved Samfunnsvitenskapelig fakultet i Bodø, og store deler av fagmiljøet Anne Sigrid Haugset skal forholde seg til befinner seg her. Hun kommer derfor til å reise en del dit.

– Jeg har allerede fått tilhørighet til en forskergruppe innen styring, organisasjon og ledelse i Nord-Universitet. Hovedveilederen min hører til i Bodø, men jeg har også skaffet meg en biveileder i Steinkjer. Nå ser jeg fram til å komme i gang med arbeidet, sier Haugset.