Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

TFoU flytter fra sentrum til Dragvoll

ARTIKKEL: Hanne Hestvik Kleiven (sammen med Marit Solbjør og Birgitte Ljunggren) har skrevet en artikkel som hvordan helseforetak og kommuner løste utfordringer med Samhandlingsreformen i fellesskap.
PÅ FLYTTEFOT: Forsker Hanne H. Kleiven gleder seg til å flytte nærmere forskerkolleger på NTNU Dragvoll. TFoU sine fem medarbeidere i Trondheim flytter så snart det er praktisk mulig, og vil være på plass i god tid før jul.
Trøndelag Forskning og Utvikling flytter sitt trondheimskontor fra Dronningens gate til universitetsområdet på Dragvoll. Dermed får forsker Hanne H. Kleiven og kollegene hennes et større fagmiljø og flere kolleger å forholde seg til i hverdagen.
– Jeg gleder meg til å komme til Dragvoll, og få daglig kontakt med fagmiljøene både på NTNU og NTNU samfunnsforskning, sier Kleiven.

 

Trøndelag Forskning og Utvikling har fire medarbeidere på avdelingskontoret i Trondheim, og i dag holder de til i Næringslivets hus i Dronningens gate i sentrum. Medarbeiderne har savnet et større faglig og sosialt miljø på arbeidsplassen, og spesielt forskerne har ønsket seg kortere veg til andre forskningsmiljøer innen samme fagfelt.

– Nå har vi inngått leieavtale slik at vi får kontorer ved NTNU Samfunnsforskning ved NTNU fra 1. januar 2016, og vi kommer til å flytte opp dit så snart det er praktisk mulig, sier direktør Øyvind Skogvold.

En miljøeffekt

Både Skogvold og forsker Hanne Hestvik Kleiven er glad for at lokaler på Dragvoll nå er en realitet. Kleiven har mange ganger opplevd å sitte hele dager helt alene på kontoret i Dronningens gate, fordi kollegene hennes er ute på datainnsamling, bedriftsrådgiving eller andre ting utenfor huset.

– Å ha felles kantine med NTNU Samfunnsforskning og kunne stikke innom kolleger ved blant annet NTNU for en faglig prat eller erfaringsutveksling vil gjøre det lettere å samarbeide om prosjekter. Det er alltid lettere når man kjenner hverandre, understreker Kleiven.

Trøndelag Forskning og Utvikling etablerte seg med kontor i Trondheim i 2010, og holdt til ved Høgskolen i Sør-Trøndelag på Kalvskinnet de to første årene. Da avdelingen fikk flere ansatte og behov for mer plass i 2012, flyttet TFoU til 4. etasje i Dronningensgate 12.

Direktøren er ikke i tvil om at Dragvoll er den riktige plasseringen for trondheimskontoret i dag.

Fire medarbeidere i Trondheim

– Spesielt satsingsområdene våre Oppvekst og samfunn og Helse, velferd og samfunn krever gode relasjoner til flere miljø på Dragvoll. Vi har allerede omfattende samarbeid flere miljøer ved og rundt universitetet. Det er ingen tvil om at vi har viktige faglige relasjoner her, sier Øyvind Skogvold.

I dag arbeider fire personer ved TFoU-kontoret i Trondheim:  Hanne Hestvik Kleiven, Arne Moe, Inger Marie Bakken og Iver Blikø.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.