Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

TFoU resertifisert som Miljøfyrtårn

Jørgenvåg-inghild-a-1817-1200x800-a1
DIGITALE SAMARBEIDSVERKTØY: Økt bruk av nettmøter gjør at vi reiser mindre, sier kontorleder Inghild Aldal Jørgenvåg, Trøndelag Forskning og Utvikling.
Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU) har fornyet sitt sertifikat som Miljøfyrtårn.
– Arbeidet med helse, miljø og sikkerhet er en integrert del av arbeidet vårt, sier kontorleder Inghild Aldal Jørgenvåg, Trøndelag Forskning og Utvikling. Men det er alltid godt med en ekstern gjennomgang, det understreker det vi er gode på og gir ideer til eventuell justering av arbeidet.

 

– Vi legger vekt på å være miljøbevisst gjennom bruk av lur teknologi, sier kontorleder Inghild Aldal Jørgenvåg, Trøndelag Forskning og Utvikling.  Med kontor både i Trondheim, Steinkjer og Namsos prøver vi å begrense reisevirksomheten gjennom internettbaserte kommunikasjons-, møte- og samarbeidsverktøy. Mindre reising innebærer også at risikoen for trafikkuhell og skader reduseres.

Samfunnsansvar

For Trøndelag Forskning og Utvikling er det viktig å være et Miljøfyrtårn da det gir oss en miljødokumentasjon som vi av og til trenger i anbudsprosesser.

– Miljøbevissthet er en del av vårt arbeidsgiver- og samfunnsansvar. Miljøfyrtårn-arbeidet gir oss ideer og inspirasjon til å utvikle smarte rutiner, sier kontorlederen. Dessuten ser vi at miljøaspektet vektlegges stadig mer ved offentlige innkjøp.

Økt bevissthet

Trøndelag Forskning og Utvikling legger vekt på å være bevisst ved innkjøp, og foretrekker leverandører som er miljøsertifisert og kan levere varer som er miljømerket.

Vi har tiltak som reduserer energiforbruket, er bevisst på unødvendig papirbruk og driver kildesortering, sier Jørgenvåg. Som leietaker hos Nord universitet er mye av de infrastrukturelle og bygningsmessig tiltakene felles med universitets rutiner.

Gode rutiner

– I den grad det forekommer helse-, miljø- og sikkerhetsavvik i løpet av året håndteres det fortløpende, ellers har vi våre årlige gjennomganger i ledelsen og gjennomfører vernerunde en gang i året, sier Jørgenvåg.

Miljøfyrtårnsertifikatet er gyldig i tre år før det må resertifiseres på nytt.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.