Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

Tindved styrker seg med kunnskap

Espen Carlsson Roald Sand
FORSKNING: Espen Carlsson, TFoU, er faglig ansvarlig for forskningsprosjektet sammen med Tindved.
Tindved skal bli ledende innen utvikling av kreativ næring i Trøndelag. Sammen med forskere ved Trøndelag Forskning og Utvikling skal man bli en enda bedre utviklingsressurs for kulturbedrifter i Trøndelag.

 

Tindved har fått 500.000 kroner fra Regionalt forskningsråd for å bli enda bedre som bedriftsutvikler. Samme med Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU) skal man utvikle kunnskap om arbeidsmåter for å understøtte utvikling av kreativ næring.

– Vi «huser» i dag 46 bedrifter fordelt på to næringsklynger, som vi følger opp, sier Leif Terje Nilsen, daglig leder Tindved. Framover ser vi for oss å etablere avdelinger på flere steder i Trøndelag. Distribuerte løsning krever nye grep.

Mellomromsaktør

– Faglig skal vi se på Tindved som mellomroms- og samskapingsaktør, sier faglig prosjektleder Espen Carlsson, Trøndelag Forskning og Utvikling. Det finnes mange måter å utføre den rollen på, og vi skal prøve å finne ut om det er spesielle arbeidsmåter, ut fra de rådende forholdene, som er spesielt viktig for Tindved. Graden av slektskap mellom bedriften påvirker arbeidsformen, og i en tematisk næringshage som Tindved, er det kanskje et annerledes repertoar som er det beste.

Workshop opplevelsesindustri og opplevelsesøkonomi - mangfold og i vekst HiNT, TFoU, Steinkjerfestivalen, VRI Trøndelag Leif Terje Nilsen Innledere: Lars Iversen, Springfellow Ida Brobakke, Nice Haakon Skar, T:lab Anne Vally Ryan, HiNT
EIER: Daglig leder Leif Terje Nilsen, Tindved, har fått 500.000 fra Regionalt forskningsfond for å utvikle virksomheten i lag med Trøndelag Forskning og Utvikling. Bak til høyre forsker Niels Arvid Sletterød, TFoU.
46 bedrifter

Tindved har samarbeidsavtale med 46 bedrifter over hele Nord Trøndelag, og er en del av SIVAs Næringshageprogram. Tindved har drevet godt i mange år og driver to fysiske næringsklynger: Brikken  og Filmfabrikken. Selskapet er i betydelig vekst, og starter i januar 2017 arbeidet med å etablere sin tredje avdeling.

Hovedmiljøet Brikken ligger i Verdal, der 30 bedrifter som har sin arbeidsplass. Halvparten av disse har lokaler der, mens resten av selskapene tilknyttet Brikken bruker miljøet som arbeidssted og arena for faglig utvikling og nettverksbygging i perioder.

Filmfabrikken i Levanger er en fagklynge innenfor film og TV-produksjon lokalisert i Levanger. Høsten 2016 er det 11 bedrifter tilknyttet dette miljøet som leverer produksjoner for det nasjonale og internasjonale markedet.

I formingen av det nye Trøndelag er selskapets strategi å utvide horisonten som utvikler for det som i dag er Nord og Sør Trøndelag. Dette skal gjøres både gjennom etablering av fysiske miljøer, men også gjennom økt grad av samarbeid med andre utviklingsmiljøer i regionen.

Forskergruppen

Prosjektansvarlig er Leif Terje Nilsen, Tindved. Faglig prosjektleder er Espen Carlsson, Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU). Forskergruppen for øvrig består av Niels Arvid Sletterød, Roald Lysø og Morten Stene alle TFoU.  Prosjektrådgiver er Daniel Hjort, professor ved Copenhagen business School.

tindved-kulturhage
TINDVED: Hovedmiljøet Brikken ligger i Verdal, der 30 bedrifter som har sin arbeidsplass. (Foto: Tindved.)

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.