Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

To nye forskere begynner hos Trøndelag Forskning og Utvikling

Camilla Bjerkli Berit Nilsen
NYE SENIORFORSKERE: Camilla Bjerkli og Berit Nilsen tiltrådte ved Trøndelag Forskning og Utvikling 1. april 2017.
I dag starter Camilla Bjerkli og Berit Nilsen som seniorforskere ved Trøndelag Forskning og Utvikling. Begge har doktorgrad innen geografi, og begge har kontorsted i Trondheim.
– Vi gleder oss, sier de to nye forskerne i kor. Det skal bli godt å komme i gang og ikke minst spennende å bli kjent med våre nye kolleger.

 

– Jeg gleder meg mest til å bli en lagspiller, sier Camilla Bjerkli. Jeg har forstått det slik at Trøndelag Forskning og Utvikling nesten alltid er flere sammen på prosjektet. Å samarbeide faglig skal bli herlig.

– Dessuten skal det bli godt å gjøre anvendt forskning for kunder som etterspør kunnskapen, og gjøre den håndfast i form av rapporter.

Berit Nilsen nikker.
– Vi har begge hatt mye undervisning de siste årene, og studentenes læring er mer usynlig enn konkret kunnskapsproduksjon for kunder og oppdragsgivere.

Begge er spente på hva slags oppgaver de blir utfordret på. Vel vitende om at i et oppdragsinstitutt er allsidighet nødvendig, både når det gjelder arbeidsmåter og tema.

Opplevelsesøkonomi

Berit Nilsen (45) tok sin doktorgrad i geografi i 2015 ved NTNU innen opplevelsesøkonomi og studier av spa-industrien. Etter det har hun både arbeidet med karriereutvikling ved NTNU og vært førsteamanuensis ved geografisk institutt, NTNU. Før det har Nilsen vært universitetslektor ved NTNU, men også hatt en periode som forsker ved NTNU Samfunnsforskning.

Avfall og miljø

Camilla Bjerkli (38) tok sin doktorgrad ved NTNU i 2012 innen avfallshåndtering. Hun har vært førsteamanuensis ved Geografisk institutt, NTNU fra 2016. Før det har Bjerkli sju års erfaring som miljørådgiver både hos COWI AS (2005–2007 og 2012–2016) og hos NORSAS AS (2007–2008).

Kontaktinformasjon

Begge forskerne har kontor i Trondheim. Her finnes detaljert kontaktinformasjon og CV-er til Berit Nilsen og Camilla Bjerkli.