Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

To nye forskere begynner hos Trøndelag Forskning og Utvikling

Camilla Bjerkli Berit Nilsen
NYE SENIORFORSKERE: Camilla Bjerkli og Berit Nilsen tiltrådte ved Trøndelag Forskning og Utvikling 1. april 2017.
I dag starter Camilla Bjerkli og Berit Nilsen som seniorforskere ved Trøndelag Forskning og Utvikling. Begge har doktorgrad innen geografi, og begge har kontorsted i Trondheim.
– Vi gleder oss, sier de to nye forskerne i kor. Det skal bli godt å komme i gang og ikke minst spennende å bli kjent med våre nye kolleger.

 

– Jeg gleder meg mest til å bli en lagspiller, sier Camilla Bjerkli. Jeg har forstått det slik at Trøndelag Forskning og Utvikling nesten alltid er flere sammen på prosjektet. Å samarbeide faglig skal bli herlig.

– Dessuten skal det bli godt å gjøre anvendt forskning for kunder som etterspør kunnskapen, og gjøre den håndfast i form av rapporter.

Berit Nilsen nikker.
– Vi har begge hatt mye undervisning de siste årene, og studentenes læring er mer usynlig enn konkret kunnskapsproduksjon for kunder og oppdragsgivere.

Begge er spente på hva slags oppgaver de blir utfordret på. Vel vitende om at i et oppdragsinstitutt er allsidighet nødvendig, både når det gjelder arbeidsmåter og tema.

Opplevelsesøkonomi

Berit Nilsen (45) tok sin doktorgrad i geografi i 2015 ved NTNU innen opplevelsesøkonomi og studier av spa-industrien. Etter det har hun både arbeidet med karriereutvikling ved NTNU og vært førsteamanuensis ved geografisk institutt, NTNU. Før det har Nilsen vært universitetslektor ved NTNU, men også hatt en periode som forsker ved NTNU Samfunnsforskning.

Avfall og miljø

Camilla Bjerkli (38) tok sin doktorgrad ved NTNU i 2012 innen avfallshåndtering. Hun har vært førsteamanuensis ved Geografisk institutt, NTNU fra 2016. Før det har Bjerkli sju års erfaring som miljørådgiver både hos COWI AS (2005–2007 og 2012–2016) og hos NORSAS AS (2007–2008).

Kontaktinformasjon

Begge forskerne har kontor i Trondheim. Her finnes detaljert kontaktinformasjon og CV-er til Berit Nilsen og Camilla Bjerkli.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.