Tilbake icon-news-white.png Aktuelt

Vil samarbeide med Nord universitet

Øyvind Skogvold Forskningsdagene 2015: Mat mellom marked og samfunnsutvikling -Hva med helse? 16. september, kl. 8.30-12.00, HiNT Steinkjer C101 Forbedring av nabolag, forbedring av helse? PhD Birthe Jongeneel-Grimen, Universitetet i Amsterdam Marked og mat: Hva kan det kommersielle trykket bety for våre helsevaner? Professor Steinar Krokstad, HUNT Forskningssenter RissaMat – et FoU-prosjekt som fremmer folkehelsearbeidet i Rissa kommune gjennom fokus på kosthold i utdanningsløpet, fra barnehage til og med videregående skole Rådmann Vigdis Bolås, Rissa kommune Utfordringer for små idealistiske aktører. Daglig leder Kari Øye, HavfrueneI anledning overgangen til universitet markerte HiNT sitt siste styremøte med inviterte gjester.
– HiNT er en viktig og nær samarbeidspartner for oss på mange måter, sa direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling i sin hilsen. Vi håper samhandlingen fortsetter og utvides med Nord universitet.

 

I anledning at Nord universitet er en realitet fra 1. januar 2016 som en sammenslåing av Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Nord-Trøndelag ble det holdt en markering torsdag 10. desember 2015 for HiNT sitt styre og inviterte gjester.

– Gratulerer med dagen, sa direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forsking og Utvikling. Dere har gjennomført en god fusjonsprosess, og endt opp med et godt resultat for HiNT og for Trøndelag.

Viktig for Trøndelag Forskning og Utvikling

For Trøndelag Forskning og Utvikling er HiNT – og det framtidige Nord universitet – viktig både som eier, utleier og forskningspartner.

– I lag har vi spilt en viktig rolle og gitt verdifull kunnskaps-input i regionale sammenhenger, sa Skogvold. Eksemplene er mange: i partnerskap med Namdalskommunene, i Kompass 2030 og som gjensidig samarbeidspartnere på forskningsprosjekter.

I Trøndelag

– Vår viktigste og unike rolle er at vi – HiNT og TFoU – har vært til stede i Trøndelag med vår kompetanse, og vært et brohode for Nord-Trøndelag i våre nasjonale og internasjonale nettverk, sa Skogvold. Og det skal vi fortsette med – i lag med Nord universitet.

– Jeg er glad for at Nord universitet signaliserer at nærhet og tilstedeværelse i Trøndelag er viktig og prioritert, fortsatt Skogvold.

Mange gjester

Til stede på markeringen var foruten HiNTs styre og ledelse representanter for samarbeidspartnere i regionen som Fylkesmannen i Nord-Trøndelag ordførere fra vertskommunene, TFoU, NHO, NAV, Helse Nord-Trøndelag, KS og LO.

I tillegg var påtroppende rektor for Nord universitet Bjørn Olsen og styreleder for Nord universitet Vigdis Moe Skarstein til stede.

Les mer om Nord universitet

Share on Facebook0Google+0Tweet about this on Twitter